KARMA SI LEGEA KARMEI

Legea karmei ne invata că orice cauză are un efect şi fiecare efect devine cauza unui alt efect. Nimic nu este intamplator in univers si nimic nu genereaza un nou lanţ de evenimente. Universul este un “perpetuum mobile” si orice spunem, gandim sau facem are o consecinţă care nu trebuie privita ca o pedeapsa, ci este de fapt rezultatul actiunii anterioare. Daca actiunea a fost buna, benefica, rezultatul care apare este pozitiv, iar daca actiunea a fost rea, nociva, atunci rezultatul va fi negativ.

Aceasta lege ne invata de fapt ca este important să examinăm toate intamplarile din viaţa noastră, cat şi cauzele sau consecintele acestora. Este bine sa devenim constienti ca, asa cum o pietricica aruncata intr-un lac propaga unde in jurul ei care afecteaza tot lacul, tot asa si o actiune facuta de noi intr-un moment, creaza consecinte in tot Universul. Aceste consecinte pot adduce alinare si bucurie altor finite, cum de asemenea, pot deranja alte suflete care nu au nici o legatura cu actiunea noastra.

Legea Karmei afirmă că nu poţi face rau unei persoane, fără să te ataci pe tine însuţi. Într-un final, suferinta se va intoarce la cel care a propagat-o, pentru a incheia ciclul si a echilibra energiile.

Ce inseamna de fapt aceasta lege?

Haideti sa va dau un exemplu: daca cineva gandeste rau despre o persoana care-i este antipatica, usor, fara sa-si dea seama, va vorbi urat despre ea, pentru ca apoi, urmatorul pas este ca atunci cand ii sta in puteri, sa actioneze intr-un mod negativ asupra ei, facand-o sa sufere. Practic ce se intampla la nivel energetic? Persoana care gandeste rau, proiecteaza energii cu vibratie joasa in univers (tot ceea ce facem rau, cu scopul de a ataca, genereaza energii cu vibratie scazuta). Aceasta energie emisa se uneste, respectand principiul rezonantei, cu energii similare, din univers, ajungand in final la un bulgare de energie negativa. Legea karmei spune ca tot ceea ce emit se va intoarce candva la mine, pentru ca eu am fost “sursa” acelei emisii in univers si numai asa se incheie ciclul.

Ma veti intreba acum, in mod firesc, ce se va intampla cu persoana catre care a fost emisa energia negativa? Sunt doua variante: daca acea persoana este negativa, gandeste rau si chiar face rau persoanei care a generat energia negativa, sau emite astfel de energii catre alte persoane, acel bulgare energetic va ajunge la destinatie, primind ceea ce “a semanat” la randul ei aceasta persoana – practic si ea primeste inapoi energii similare cu ceea ce a emis, primindu-si plata; daca insa persoana respectiva este armonioasa, pozitiva, iertatoare, bulgarele energetic nu va putea ajunge acolo, negasind energiile de vibratie joasa cu care rezoneaza si se va intoarce inapoi la sursa de la care a plecat. Ce inseamna acest fapt? Ca daca suntem iertatori, pozitivi, armoniosi, tot ceea ce proiecteaza negativ cineva care nu ne are la inima, nu poate ajunge la noi ci se va intoarce “amplificat” (unindu-se cu alte energii asemanatoare din univers) catre persoana care a lansat aceste proiectii negative.

In mod similar, daca emitem energii pozitive, de simpatie, intelegere, iertare si bunatate catre cineva din univers, aceste energii se vor intoarce amplificat, inapoi catre noi. Practic nimeni nu se poate ascunde de legea karmei pentru ca respecta un principiu bazat pe energii si acestea nu mint. Degeaba facem un rau si apoi il negam cu inversunare, poate pe cei din jur ii mintim, insa universul ne trimite inapoi ceea ce am “semanat”, pentru a experimenta si noi acele rezultate.

Va veti intreba, cred, ce se intampla daca am facut un rau din greseala, regretand imediat fapta noastra si realizand ca nu dorim sa se intample ceva rau in urma faptei noastre. In prima secunda in care am constientizat ca am facut rau, este bine sa ne cerem iertare in gand acelei persoane fata de care am actionat negativ si apoi sa cerem iertare si universului pentru fapta noastra. In plus, trebuie sa incercam sa reparam printr-o fapta buna ceea ce am trimis rau catre persoana respectiva sau catre altcineva, daca nu avem ocazia sa interactionam cu persoana catre care am trimis prima emisie… Recunoasterea greselii, iertarea si fapta buna vor trimite imediat in univers energii pozitive care vor neutraliza energiile negative initiale. Insa atentie, sa nu ne obisnuim sa facem rau, gandindu-ne ca vom repara noi mai tarziu totul! Nu se poate repara chiar imediat sau cand vrem noi, tot ceea ce facem rau cu buna-stiinta sau in mod repetat… Am cunoscut pe cineva in trecut care comenta in mod negativ pe toata lumea, mintea pe cine ii iesea in cale si apoi se ducea la biserica si se spovedea. Rolul spovedaniei este imens (practic este un mod de a recunoaste la nivel profund ca am gresit) insa odata constientizata acea greseala, nu mai avem scuze pentru a o repeta ulterior, la scurt timp.

Am fost intrebata candva cum deosebim o fapta buna de una rea, stiind ca uneori faptele noastre bune pot face rau altcuiva si invers, uneori faptele noastre rele pot bucura alte personae. Raspunsul este ca, acolo SUS, importanta este intentia noastra care insoteste o anumita fapta: daca avem intentii bune in ceea ce facem, fapta este buna; iar daca facem o actiune cu intentia de a face rau, atunci fapta este rea – e simplu. Nu putem controla finalul unei actiuni, din simplul motiv ca nu depinde numai nu de vointa noastra sa se intamp