KARMA SI LEGEA KARMEI

Legea karmei ne invata că orice cauză are un efect şi fiecare efect devine cauza unui alt efect. Nimic nu este intamplator in univers si nimic nu genereaza un nou lanţ de evenimente. Universul este un “perpetuum mobile” si orice spunem, gandim sau facem are o consecinţă care nu trebuie privita ca o pedeapsa, ci este de fapt rezultatul actiunii anterioare. Daca actiunea a fost buna, benefica, rezultatul care apare este pozitiv, iar daca actiunea a fost rea, nociva, atunci rezultatul va fi negativ.

Aceasta lege ne invata de fapt ca este important să examinăm toate intamplarile din viaţa noastră, cat şi cauzele sau consecintele acestora. Este bine sa devenim constienti ca, asa cum o pietricica aruncata intr-un lac propaga unde in jurul ei care afecteaza tot lacul, tot asa si o actiune facuta de noi intr-un moment, creaza consecinte in tot Universul. Aceste consecinte pot adduce alinare si bucurie altor finite, cum de asemenea, pot deranja alte suflete care nu au nici o legatura cu actiunea noastra.

Legea Karmei afirmă că nu poţi face rau unei persoane, fără să te ataci pe tine însuţi. Într-un final, suferinta se va intoarce la cel care a propagat-o, pentru a incheia ciclul si a echilibra energiile.

Ce inseamna de fapt aceasta lege?

Haideti sa va dau un exemplu: daca cineva gandeste rau despre o persoana care-i este antipatica, usor, fara sa-si dea seama, va vorbi urat despre ea, pentru ca apoi, urmatorul pas este ca atunci cand ii sta in puteri, sa actioneze intr-un mod negativ asupra ei, facand-o sa sufere. Practic ce se intampla la nivel energetic? Persoana care gandeste rau, proiecteaza energii cu vibratie joasa in univers (tot ceea ce facem rau, cu scopul de a ataca, genereaza energii cu vibratie scazuta). Aceasta energie emisa se uneste, respectand principiul rezonantei, cu energii similare, din univers, ajungand in final la un bulgare de energie negativa. Legea karmei spune ca tot ceea ce emit se va intoarce candva la mine, pentru ca eu am fost “sursa” acelei emisii in univers si numai asa se incheie ciclul.

Ma veti intreba acum, in mod firesc, ce se va intampla cu persoana catre care a fost emisa energia negativa? Sunt doua variante: daca acea persoana este negativa, gandeste rau si chiar face rau persoanei care a generat energia negativa, sau emite astfel de energii catre alte persoane, acel bulgare energetic va ajunge la destinatie, primind ceea ce “a semanat” la randul ei aceasta persoana – practic si ea primeste inapoi energii similare cu ceea ce a emis, primindu-si plata; daca insa persoana respectiva este armonioasa, pozitiva, iertatoare, bulgarele energetic nu va putea ajunge acolo, negasind energiile de vibratie joasa cu care rezoneaza si se va intoarce inapoi la sursa de la care a plecat. Ce inseamna acest fapt? Ca daca suntem iertatori, pozitivi, armoniosi, tot ceea ce proiecteaza negativ cineva care nu ne are la inima, nu poate ajunge la noi ci se va intoarce “amplificat” (unindu-se cu alte energii asemanatoare din univers) catre persoana care a lansat aceste proiectii negative.

In mod similar, daca emitem energii pozitive, de simpatie, intelegere, iertare si bunatate catre cineva din univers, aceste energii se vor intoarce amplificat, inapoi catre noi. Practic nimeni nu se poate ascunde de legea karmei pentru ca respecta un principiu bazat pe energii si acestea nu mint. Degeaba facem un rau si apoi il negam cu inversunare, poate pe cei din jur ii mintim, insa universul ne trimite inapoi ceea ce am “semanat”, pentru a experimenta si noi acele rezultate.

Va veti intreba, cred, ce se intampla daca am facut un rau din greseala, regretand imediat fapta noastra si realizand ca nu dorim sa se intample ceva rau in urma faptei noastre. In prima secunda in care am constientizat ca am facut rau, este bine sa ne cerem iertare in gand acelei persoane fata de care am actionat negativ si apoi sa cerem iertare si universului pentru fapta noastra. In plus, trebuie sa incercam sa reparam printr-o fapta buna ceea ce am trimis rau catre persoana respectiva sau catre altcineva, daca nu avem ocazia sa interactionam cu persoana catre care am trimis prima emisie… Recunoasterea greselii, iertarea si fapta buna vor trimite imediat in univers energii pozitive care vor neutraliza energiile negative initiale. Insa atentie, sa nu ne obisnuim sa facem rau, gandindu-ne ca vom repara noi mai tarziu totul! Nu se poate repara chiar imediat sau cand vrem noi, tot ceea ce facem rau cu buna-stiinta sau in mod repetat… Am cunoscut pe cineva in trecut care comenta in mod negativ pe toata lumea, mintea pe cine ii iesea in cale si apoi se ducea la biserica si se spovedea. Rolul spovedaniei este imens (practic este un mod de a recunoaste la nivel profund ca am gresit) insa odata constientizata acea greseala, nu mai avem scuze pentru a o repeta ulterior, la scurt timp.

Am fost intrebata candva cum deosebim o fapta buna de una rea, stiind ca uneori faptele noastre bune pot face rau altcuiva si invers, uneori faptele noastre rele pot bucura alte personae. Raspunsul este ca, acolo SUS, importanta este intentia noastra care insoteste o anumita fapta: daca avem intentii bune in ceea ce facem, fapta este buna; iar daca facem o actiune cu intentia de a face rau, atunci fapta este rea – e simplu. Nu putem controla finalul unei actiuni, din simplul motiv ca nu depinde numai nu de vointa noastra sa se intample anumite actiuni, insa atata timp cand tot ceea ce facem este insotit de intentii bune, putem spune ca facem fapte bune.

Atunci cand simtim vina comiterii unei fapte rele, insemana ca am constientizat-o, am descoperit unde este problema si vor veni catre noi lectiile de care avem nevoie pentru a ne corecta. Primim astfel o şansă pentru a ne asuma greşelile şi remuşcările cu privire la ceea ce am spus sau făcut altuia. Avem ocazia să ne recunoaştem greşeala, să o corectăm şi să cerem iertare.

Solutia ar fi sa constientizam si invatam cat mai repede ca orice fapta negativa ne va aduce suferinta candva si primul pas va fi sa neutralizam cat mai repede faptele negative facute cu stiinta sau fara stiinta, iar ulterior, cand suntem pe o treapta mai inalta de evolutie, sa controlam faptele pe care le facem, evitandu-le complet pe cele negative.

In mod sigur suntem mai fericiti atunci când ne oferim benevol să ne asumăm responsabilitatea, decât atunci când suntem “forţaţi” de evenimente să o facem. De ce să ne proiectăm vina asupra celorlalţi, când aceasta creează o distanţă inutilă sau o amânare între păcatul nostru şi îndreptarea lui? De ce să-i implicăm şi pe alţii în suferinta noastră, dacă putem descoperi rădăcina ei şi tratarea ei? De fapt, fericirea vine din despovararea de rautate, invidie, egoism, suspiciune… sau orice alte poveri provenite din defectele noastre. Daca facem fapte bune in avans, fara sa fie nevoie ca ele sa repare greseli anterioare, ne eliberam de plati viitoare care nu mai sunt necesare.

Legea karmei mai este numita Legea cauzei si a efectului, prin care, in timp, se asigura o continuitate a energiilor emise/ faptelor comise candva de catre un suflet. Sigur ca noi, prin faptele bune pe care le facem, platim cumva o parte din faptele rele pe care le comitem. Dumnezeu ne iubeste pe toti in mod egal, Scanteia Divina este in fiecare dintre noi, insa daca noi alegem sa manifestam latura negativa si sa chinuim alte suflete, cumva trebuie sa invatam ca nu avem voie si nu este corect. Suferind si noi la randul nostru, vom invata pe propria piele fiecare lectie in parte. Lectia nu mai este necesara cand noi am inteles-o si cand stopam procesul de a crea suferinta in jur.

Legea cauzei si a efectului respecta si restabileste in realitate o dreptate divina, pe care noi, oamenii, consideram uneori ca putem s-o ocolim sau ca putem face abstractie de ea. Insa in interior, in suflet, stim ca acesta este adevarul si ca orice fapta are si o raplata pe masura, mai devreme sau mai tarziu.

Mi-a placut povestioara de mai jos care se aplica si aici:

“Un om, trecând pe o stradă, a văzut în faţa unei biserici un bătrân sărman, un cerşetor, ce trăia din milostenia credincioşilor. De bătrân, s-a apropiat o fetiţă care i-a întins câţiva bănuţi. Impresionat de gestul ei, trecătorul a întrebat-o pe copilă:

– Spune-mi, de ce i-ai dat bătrânului bănuţii tăi?

– Ştiţi, domnule, tatăl meu a murit, iar mama, deşi munceşte mult, nu prea are bani, aşa că o ducem destul de greu. Dar aseară mama mi-a spus că, atunci când faci un bine, Dumnezeu te răsplăteşte negreşit. Aşa că azi, am luat bănuţii aceştia pe care eu i-am strâns şi i-am dat bătrânului din faţa bisericii. El are, cu siguranţă, mai multă nevoie de ei. Iar Dumnezeu, fiindcă am făcut un bine, se va îndura şi de mine.

Cucerit de bunătatea fetei, omul a întrebat-o ce îşi doreşte ea cel mai mult.

– O, a spus fata, aş vrea un cojocel, că vine iarna şi va fi foarte frig. Anul trecut am răcit rău de tot, fiindcă nu am umblat bine îmbrăcată, dar Dumnezeu mi-a ajutat şi m-a însănătoşit. Mama a vrut să-mi cumpere un cojocel, dar e tare scump şi nu se poate.

– E, uite că se poate, i-a mai spus omul. Vino cu mine!

Ajunşi în faţa unui magazin mare, ce se afla peste drum, omul i-a cumpărat feţei un cojocel călduros şi tare frumos. Fetiţa nu ştia cum să-i mai mulţumească străinului ce se îndurase de ea.

– Vezi, i-a mai spus omul, mama ta a avut dreptate. Dumnezeu totdeauna te răsplăteşte pentru binele făcut. Tu l-ai ajutat pe bătrân, iar Domnul mi-a dat mie ocazia să te întâlnesc tocmai în acel ceas. Eu te-am ajutat acum pe tine, şi, fii sigură, Dumnezeu îmi va ajuta şi mie mai târziu, fiindcă atunci când ne ajutăm unii pe ceilalţi, şi Dumnezeu ne ajută pe noi.

Cu cât suntem mai buni şi avem mai multă grijă unul de altul, cu atât Dumnezeu ne vede credinţa şi ne fereşte de rele.

Fiecare dintre noi e ajutat de celălalt în mod providenţial.”

Incercati sa va propuneti ca o perioada de timp (sa zicem o luna) sa faceti numai fapte bune, adica numai fapte insotite de intentii bune. Veti vedea cum toate se aseaza in cel mai simplu si frumos mod in viata D-voastra, veti simti ca sunteti mai fericit, mai frumos, mai impacat, mai norocos, in armonie cu universul. Nu aveti ce pierde daca faceti acest experiment, ci dimpotriva, s-ar putea sa va placa atat de tare ceea ce veti deveni, incat sa acceptati un nou mod de viata, iar Dumnezeu va va zambi!

Acest capitol face parte din cartea „Legile Divine” (Claudia Nita Donca) si pentru mai multe detalii va recomand citirea cartii mentionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *