NOROCUL

Va povesteam anterior ca noi toti, la nivel profund suntem frati, pentru ca Dumnezeu se manifesta in fiecare si tot ceea ce face bun unul dintre noi in aceasta lume ne ridica pe toti si invers. Pe de alta parte, sigur am mai interactionat candva – se spune ca toti cei cu care ne intalnim acum, sunt cei cu care am mai interactionat in alte existente, pentru a impartasi emotiile pozitive si negative, in functie de interactiunea anterioara. Poate candva am fost frati, mama-fiica, tata-fiu, parinti-copii, prieteni buni, in mod sigur nu degeaba rezonam acum si ne-am gasit. Daca veti experimenta sfaturile din aceasta carte, macar intr-o mica masura, veti observa ca reusiti mai usor in tot ceea ce va propuneti si veti realiza ca placerea cea mare vine din acest mod de viata, nu de realizarea dorintei cu care ati pornit la drum…

Iata 15 lucruri importante cand ne incheiem misiunile pe acest Pamant:

 1. Dumnezeu nu te întreabă ce fel de maşină ai condus, dar te întreabă câţi oameni ai condus cu ea atunci când aveau nevoie de un mijloc de transport;
 2. Dumnezeu nu te întreabă câţi metri pătraţi are casa ta, dar te întreabă câţi oameni au fost bine primiţi în ea;
 3. Dumnezeu nu te întreabă despre hainele la moda pe care le ai în dulap, dar te întreabă pe câţi oameni nevoiaşi i-au îmbrăcat aceste haine;
 4. Dumnezeu nu te întreabă ce poziţie socială ai avut, dar te întreabă cum te-ai comportat cu ceilalţi;
 5. Dumnezeu nu te întreabă cate proprietăţi şi bunuri materiale ai avut, dar te întreabă cum ţi-au condus acestea viaţa;
 6. Dumnezeu nu te întreabă care a fost salariul cel mai mare pe care l-ai avut, dar te întreabă ce compromisuri ai făcut pentru a-l obţine;
 7. Dumnezeu nu te întreabă cat de mult ai muncit peste program la serviciu, dar te întreabă cât de mult ai “muncit peste program” pentru familie şi pentru cei dragi;
 8. Dumnezeu nu te întreabă câtă lume te-a recomandat, dar te întreabă pe câţi ai recomandat tu la rândul tău;
 9. Dumnezeu nu te întreabă ce meserie ai avut, dar te întreabă dacă ai schimbat meseria după cea mai buna abilitate a ta;
 10. Dumnezeu nu te întreabă ce ai făcut să te ajuţi, dar te întreabă ce ai făcut sa îi ajuţi pe ceilalţi;
 11. Dumnezeu nu te întreabă câţi prieteni ai avut, dar te întreabă pentru câţi oameni ai fost un adevărat prieten;
 12. Dumnezeu nu te întreabă cum ţi-ai apărat drepturile, dar te întreabă cum ai apărat drepturile altora;
 13. Dumnezeu nu te întreabă ce vecini ai avut, dar te întreabă ce fel de vecin ai fost tu pentru ceilalţi;
 14. Dumnezeu nu te întreabă ce culoare a avut pielea ta, dar te întreabă ce fel de caracter ai avut;
 15. Dumnezeu nu te întreabă de câte ori vorbele tale au spus adevărul, dar te întreabă de cate ori nu l-ai spus si ce suferinte ai provocat prin asta.

Caracterul frumos, sinceritatea, gandurile, vorbele si faptele bune valoreaza inzecit, insutit, inmiit mai mult decat bunurile acumulate si ceea ce este mai putin cunoscut de noi toti este faptul ca atunci cand acumulam valorile interioare, le castigam, chiar fara sa stim, pe cele exterioare- vin catre noi ca rasplata pentru ca actionam in directia potrivita.

Va povesteam anterior ca am reusit mai usor sa-mi filtrez gandurile si apoi vorbele si faptele, decat sa renunt la anumite “minciunele strategice” care uneori fac viata mai usoara si ne ajuta in momente dificile. Dar mai tarziu am inteles ca acele minciunele atrag energii negative, seteaza asteptari eronate si in final, se intorc inapoi ca un bulgare mare cu acelasi continut. Daca doriti sa mergeti inainte pe calea luminii (si niciodata nu este prea tarziu), sa nu credeti ca asta inseamna sa va schimbati major modul de viata, sa va transformati intr-un fel de pustnic, sau sa va indepartati de ceea ce va place si va aduce bucurie. Va asigur ca eu aplic aceste principii de cativa ani si sunt un om cat se poate de normal, rad din suflet la o gramada de glume si am invatat sa apreciez cu adevarat fiecare clipa frumoasa pe care o primesc! Pot sa radiez de bucurie cand vad un rasarit sau apus de soare, vibrez cand vad vrabiutele ciripind sau florile imbobocind, sunt mult mai atenta la detalii si la bucuriile care ne fac sufletul sa zambeasca… Diferenta majora fata de vechiul mod de viata este ca sunt mai “prezenta”, mai “treaza” in tot ceea ce fac, mai atenta la ceea ce emit si preocupata de ceea ce vad in jur!

Propunerea mea este sa incercati cateva saptamani sa aplicati treptat aceste invataturi si daca va place ceea ce veti deveni si ceea ce veti atrage ca raspuns la acest mod de a fi, sa va ganditi ca va sunt alaturi si ma bucur impreuna cu D-voastra!

Iata mai jos o povestire cu talc care m-a impresionat pana la lacrimi si care cred ca ne face mai buni pe fiecare dintre noi:

“O fetiţă a intrat în camera ei şi a scos din ascunzătoarea din dulap un borcan. A turnat conţinutul borcanului pe podea şi a început să numere banii cu atenţie. A numărat mărunţişul de trei ori, până rezultatul a ieşit exact la fel. Nici o şansă să greşească.

A pus cu atenţie monedele în borcan apoi a aşezat capacul, a ieşit pe uşa din spate şi a mers 6 străzi până la farmacia cu semnul roşu la intrare.

A aşteptat cu răbdare pentru ca farmacistul să fie atent la ea, dar acesta era prea ocupat în acel moment. Fetiţa şi-a mişcat picioarele pentru a face un zgomot. Nu s-a întâmplat nimic. A încercat să scoată un sunet pentru a atrage atenţia, însă nu s-a întâmplat nimic.

În final, a luat o monedă din borcanul ei şi a pus-o pe tejghea. Asta a funcţionat.

-Ce anume doreşti? a întrebat farmacistul pe un ton iritat. Vorbesc cu fratele meu pe care nu l-am văzut de ani, a spus farmacistul fără să aştepte un răspuns la întrebare.

– De fapt doresc să vorbesc cu Dvs. despre fratele meu, a răspuns fetiţa pe acelaşi ton ridicat. Este foarte, foarte bolnav şi vreau să cumpăr un miracol.

– Poftim? a întrebat farmacistul.

– Numele lui este Andrei şi ceva rău îi creşte în cap, iar tata spune că doar un miracol îl mai poate salva în acest moment. Aşadar, cât costă un miracol?

– Noi nu vindem miracole, fetiţo! Îmi pare rău nu te pot ajuta, a spus farmacistul, înmuiat un pic.

– Uite, am bani să vă plătesc. Dacă nu este de ajuns, adun restul. Doar spuneţi-mi cât costă.

Fratele farmacistului era un om bine îmbrăcat. S-a întors către fetiţă şi a întrebat-o:

– De ce fel de miracol are nevoie fratele tău?

-Nu ştiu, a spus fetiţa. Ştiu doar că mama spune că are nevoie de o operaţie.  Însă tata nu poate să plătească, aşa că vreau să folosesc banii mei.

– Câţi bani ai? a întrebat bărbatul.

– Un dolar şi 11 cenţi, a răspuns încet. Sunt toţi banii pe care îi am, dar pot face rost de mai mulţi.

– Ce coincidenţă! a zâmbit bărbatul. Un miracol pentru frăţiori costă exact 1 dolar şi 11 cenţi.

A luat banii într-o mână, iar cu cealaltă a apucat mănuţa ei şi a spus:

– Arată-mi unde locuieşti. Vreau să-I văd pe frăţiorul tău şi să-i cunosc pe părinţii tăi. Hai să vedem dacă am acel miracol de care ai nevoie.

Bărbatul bine îmbrăcat era un chirurg renumit, specializat în neurologie.  Operaţia a fost gratuită şi nu a durat mult până ce Andrei a ajuns din nou acasă şi se simţea bine. Mama şi tata vorbeau cu plăcere despre şirul de evenimente ce i-au adus aici.

-Acea operaţie a fost un adevărat miracol a şoptit mama. Mă întreb cât o fi costat?

Fetiţa a zâmbit. Ştia exact cât a costat miracolul… un dolar şi 11 cenţi… plus credinţa unui mic copil.”

Iata ce poate face curatenia, puterea de a gandi pozitiv si iubirea! Miracole putem face noi, daca invatatm sa manifestam BINELE, adica sa-l exprimam pe Dumnezeu si atunci se intampla miracolele…

Iar oamenii de care avem nevoie ne sunt trimisi de ingerii pazitori exact atunci cand trebuie, pentru ca minunile sa se intample pentru cei care sunt capabili si, mai ales, vor sa manifeste BINELE. Iar cei din jur se vor mira si vor exclama: “Ce NOROC a avut!” Dar noi stim de acum incolo ca NOROCUL atat de necesar este raspunsul de SUS la acea zi mohorata in care noi am zambit din suflet unui om descurajat, la bunatatea si incurajarile pe care le-am aratat celor care se afla in suferinta, la acel catelus pe care l-am magaiat si hranit cand nimeni nu avea timp de el, la acea zi de trafic infernal cand am lasat sa treaca inaintea noastra pe acel batran care nu se putea incadra in coloana de masini, la fiecare gand, vorba si fapta BUNA facuta de noi candva!

Ganditi-va pe indelete la aceste aspecte si, chiar daca pana acum nu ati stiut cum apare NOROCUL in calea unui om, acum ati inteles ca este zambetul Cerului la faptul ca inca un suflet a ales calea BINELUI si s-a “trezit” pe aceasta Planeta!

Nu va temeti cand aveti de luat decizii, ci ganditi-va numai cu sufletul deschis si usor la ceea ce simtiti ca e corect sa faceti si la ce ati decide plini de IUBIRE, BUNATATE si IMPACARE… atunci se va manifesta Dumnezeu in voi si nu aveti cum sa gresiti.

Va invit alaturi de mine, sa alegem sa traim pe o planeta guvernata de iubire, blandete, bun-simt si inteligenta de a aplica ceea ce-am invatat, folosindu-ne si de NOROCUL pe care Dumnezeu ni-l daruieste noua, copiilor Lui, pentru o viata mai buna!

Mentiune: Acest capitol face parte din cartea “Norocul Si Ghinionul”, Claudia Nita Donca. Pentru mai multe detalii, va recomand cititrea cartii mentionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *