BELSUGUL

Acest capitol va surprinde pe mulți dintre dumneavoastră, pentru că ne-am obișnuit să ne limităm singuri în ceea ce privește sporul, belșugul, banii, considerând că nu avem dreptul sau posibilitatea să avem o bunăstare peste medie; că numai persoanele dintr-o anumită pătură socială au acces la belșug, acceptând din start un anumit tip de resemnare pe acest plan; unii dintre noi mai considerăm, de altfel, că este greșit să ne rugăm pentru bani și bunăstare, fiind vorba despre un aspect material, inferior celor sufletești.

Ei bine, tocmai această atitudine de resemnare ne face să emitem în Univers gândul că noi NU avem și conform legii universale că primim ceea ce emitem, se întoarce răspunsul că nu avem, adică vom face acțiuni care ne generează lipsa belșugului, a banilor.

Că să înțelegeți mai bine, un mare maestru din Rusia, terapeut cu mare forță spirituală, a fost întrebat de o doamnă cum este corect să ne comportăm: că un sfânt care întoarce și obrazul celălalt atunci când este lovit, sau ca un întreprinzător care folosește orice ocazie ca să facă bani? Răspunsul a fost: “Ca un sfânt întreprinzător!”

Adică avem voie să dobândim belșug și bani, dacă respectăm Legile Divine; există entități de lumină, îngeri ai sporului care ne ghidează către calea prin care putem ajunge la o stare de abundență corelată cu dreptul nostru divin în bani, adică în măsura cu care merităm această abundență financiară, care se poate manifesta în venit/salariu, mașină, casă, dreptul de a călători, de a avea un anumit statut în societate. Sigur că dreptul divin în bani al fiecărui om are legătură cu:

– numărul de fapte bune pe care le face acel suflet;

– cât de ancorat este el în viața materială: un om care ar călca în picioare pe alții pentru a obține un succes financiar are un dezechilibru în acesta zonă și nu poate primi ceea ce (de fapt) îl dezechilibrează mai tare;

 – meritele lui față de alți semeni: o atitudine corectă, morală, fără să afecteze în mod “nociv” alte suflete;

– foarte important: existența unei preocupări (fără a deveni obsesie) de “a face bani”; am întâlnit destule cazuri în care oamenii se plâng că nu au bani și s-au blazat în această atitudine, fără a gândi, coopera, căuta o cale de a câștiga mai mulți bani;

– felul în care, generând bani suplimentari, am ajuta și alte suflete să progreseze pe calea lor: nimic nu accelerează mai tare venirea sporului decât faptul că acei bani ar fi folosiți pentru o cale care duce la evoluție personală, dar și la evoluția altor suflete care ar fi implicate în acel demers (exemplu: o școală, grădiniță, fundație pentru ajutorarea bătrânilor ar influența în mod pozitiv și alte suflete care ar putea beneficia de activitatea acestor instituții). Nu degeaba oameni de afaceri din ziua de azi, ca să-și mențină dreptul divin în bani la care au ajuns, fac acțiuni de caritate, alocând procent din cifra de afaceri pentru astfel de acțiuni; poate ați auzit de termenul “zeciuială” care reprezintă o veche tradiție biblică, prin care 10% din ceea ce câștigăm trebuie folosit pentru a ajuta pe alții;

 – felul în care folosim sporul în bani: dacă o persoană care obține un salariu mai mare folsoseste acei bani mai mult pentru distracția personală, risipind acel venit fără a învăța/evolua într-un fel, își pierde acel drept divin în bani și începe încet să piardă banii;

– felul în care transmitem iubire atunci când avem mai mulți bani: dacă îi strivim pe ceilalți cu noul statut, nu ne ajută să înaintăm pe această cale; dacă manifestăm înțelegere, iubire, moralitate, sigur că obținem drepturi tot mai mari;

Dumnezeu ne vrea fericiți pe toți, ne dă dreptul, fiind copiii Lui, să obținem ceea ce ne dorim, cu o singură condiție: ca aceasta să nu contravină legilor Universului, adică să nu facem rău altor suflete, să manifestăm iubirea, să acceptăm că ceea ce emitem primim înapoi, să nu ne ancoram de nimic pentru a ne putea păstra echilibrul sufletesc, să facem cât mai multe fapte bune pentru Univers, să fim înțelepți și iubitori. Abundența financiară se manifestă numai pe Pământ, în planul fizic; în realitatea sufletească, altele sunt criteriile care ne fac fericiți: puterea de a iubi și de a fi iubiți la rândul nostru, puterea de a face bine altor suflete, de a ierta, de a manifesta compasiune și înțelegere, de a fi buni și iubitori. Dar dacă făcând toate acestea ne dorim și belșug, nu este nimic greșit, ci dimpotrivă, avem un drept divin în bani, care se poate măsura!

Îmi amintesc amuzată de momentul în care, după 7 ani de lucru într-o firmă în care tot crescusem, pusesem suflet în fiecare proiect pe care l-am început și realizat acolo, am simțit brusc multe nedreptăți îndreptate asupra mea și parcă situația devenea imposibilă acolo, deși pe mine mă mulțumea nivelul în care eram salarizată și respectată. Nu înțelegeam de ce brusc se întâmplau lucruri care parcă încercau să mă facă să plec, să nu mai pot tolera. După ce m-am frământat câteva săptămâni, am aflat brusc de o ofertă de a lucra la o altă firmă, mult mai potentă financiar, pentru un post mai de avengurgura față de ceea ce lucrasem anterior. Am aplicat la acea firmă mai mult ca să-mi verific potențialul, însă cum starea se înrăutățea la postul existent și văzand că am fost acceptată foarte repede în noul post și cu un salariu mai mare, am acceptat noua ofertă cu încredere. Acum, privind în urmă, am realizat că îmi crescuse dreptul divin în bani și mie nici prin cap nu-mi trecea să plec de la vechiul serviciu. Deși m-am frământat câteva săptămâni întrebându-mă cu ce greșesc de mi se întâmplau acele nedreptăți, în realitate eram împinsă către un spor mai imbelsugat!

Dragii mei, asta este frumusețea vieții, că nimic nu pare ceea ce este! Primim uneori PREMII pe care le percepem ca pe încercări sau probleme și alteori credem că ne ușurăm viața când de fapt ne afundăm pe panta delăsării sau a atasamantelor care generează dezechilibre… Nimic nu este mai frumos pentru o femeie decât să dea naștere unui copil și din păcate uneori percepem ca pe o greșeală acest moment special, îl respingem și facem greșeli pe care le ducem din păcate mult timp după, alteori primim IUBIREA prin venirea persoanei de care ne îndrăgostim și uneori ne spunem “vreau întâi să fac carieră, apoi îmi permit să mă indragostesc”, alteori primim belșug printr-un salariu sau venit mare și ne aruncăm ahtiați pe panta valorilor materiale, uitând să trăim și cu sufletul – sunt multe situații în care nu interpretăm corect ce ni se întâmplă și facem greseli!

Toate aceste trăiri pe care le împărtășim apar ca să realizăm că atâta timp cât mergem pe calea corectă, manifestând iubire, iertare, compasiune, bunătate dar și inteligență, cumpătare, înțelepciune adaptată zilelor noastre, nu există limite în a obține ceea ce ne dorim! Pentru că manifestând toate aceste haruri, nu avem cum să ne dorim acțiuni nocive pentru oameni și Univers!

Există o poveste hazlie despre “doi prieteni care se întâlnesc într-un bar, la o cafea. Deprimat, unul dintre ei începu să se descarce, povestind despre toate preocupările sale… muncă… banii… raportul cu prietena… scopul său în viață… Totul părea să îi meargă prost. Celalat băgă mâna în buzunar, scoase o bancnotă de 50 EURO și îi zise:

– Vrei această bancnotă?

– Bineînțeles… sunt 50 EURO, cine nu i-ar vrea? Cel care avea bancnota în mână o strânse cu putere până când aceasta se făcu un mic ghemotoc.

 – Acum o mai vrei?

– Sunt tot 50 EURO. Bineînțeles că îi iau și așa, dacă mi-i dai. Prietenul desfăcu ghemotocul, aruncă bancnota pe jos și o călcă în picioare, până când se murdări toată.

– Tot mai vrei bancnota?

– Este oricum o bancnotă de 50 EURO, și până când nu o rupi își păstrează valoarea…

– Acum înțelegi? Trebuie să știi, chiar dacă uneori ceva nu iese așa cum vrei tu, chiar dacă viața te îndoaie și te face un mic ghemotoc, tu continui să fii la fel de important cum ai fost întotdeauna… Ceea ce trebuie să conteze este cât valorezi în realitate, nu cât de multe necazuri poți să ai într-un anumit moment. Apoi puse bancnota desfăcută alături de el, pe masă, iar cu un zâmbet complice îi spuse:

– Ia-i, ține-i cu tine ca să îți amintești de acest moment atunci când nu te vei simți bine… dar trebuie să îmi dai o banconta nouă de 50 EURO ca să o pot utiliza cu următorul prieten care are nevoie.”

Mai e interesant un aspect pe care sigur l-ați mai auzit în diverse discuții însă în care nu toată lumea crede, neputând fi vizibil sau simplu de demonstrat: este vorba de karmă. Chiar dacă este sau nu important că am trăit cândva asumându-ne acțiuni care generează consecințe până în ziua de azi, este un fapt că venim pe lume cu un bagaj ancestral prin care primim în această viață anumite provocări, lecții, prin care, acționând corect, putem indrepta acest bagaj informațional aferent sufletului nostru. E normal că dacă avem păcate anterioare făcute prin prisma banilor, trebuie întâi să corectăm acele greșeli pentru a putea obține bunăstarea materială dorită. Însă pentru că nu știm în permanență cu ce provocări am venit, putem să ușurăm aceste aspecte printr-un comportament corect, asumat începând de ACUM!

Că să fiu și mai explicită, este posibil să vedeți în jur persoane care în prezent fac fapte bune, se comportă corect din punct de vedere moral și care trăiesc niște întâmplări pentru care îi compătimim adânc și considerăm că viața nu este dreaptă. Uneori ne întrebăm de ce Dumnezeu nu vede aceste nedreptati… În realitate, aceasta este percepția noastră, subiectivă, fără să știm ce greșeli a făcut acest suflet și cu ce bagaj karmic a venit în această viață; dacă a chinuit și subjugat alte suflete, a provocat nefericire în jur, și-a ales înainte de naștere aceste provocări, tocmai pentru a curăța păcatele din trecut. Dacă în aceste încercări sufletul în cauză se comportă corect și își asumă lecțiile pe care singur și le-a propus ca obiective înainte de naștere, progresează enorm, va fi ajutat și va primi nenumărate recompense. Dumnezeu nu nedreptățește pe nimeni, suntem copiii Lui și ne iubește pe toți, fiind mândru de momentele noastre de evoluție; însă îngăduie anumite lecții pentru că tocmai, respectă liberul nostru arbitru asumat înainte de naștere ca obiective pentru evoluție și pentru a corecta ceea ce am greșit cândva.

Am avut momente de revoltă în trecut, văzând cazuri în care victima era clar nevinovată (copil sau o persoană foarte blândă și morală), considerând că este nedrept să sufere oamenii buni și să triumfe cei care fac rău. Am înțeles mai târziu, citind și simțind, că de fapt, sufletele în cauză își depășeau lecțiile prin încercările asumate, iar cei care făceau rău își primeau la rândul lor lecțiile pentru care erau și ei pedepsiți, tot pentru a evolua, pentru a înțelege corect faptul că făcând rău, nu ai cum să primești bine, decât aparent, pe termen scurt.

Ca o paranteză, vă povestesc un caz interesant întâmplat la vremea când mă ocupam de cursuri și terapii de reiki; într-o zi, aflu la biroul unde îmi desfasursam activitatea în domeniul marketing, că un coleg pățise o adevărată tragedie: aflat cu familia în concediu în Bulgaria, în timp ce el aducea bagajele de la mașină și soția despacheta în cameră, băiețelul de 2 ani ieșise pe balcon și, cu ochii la tatăl lui care era jos, a căzut de pe balcon și a murit. Noaptea nu am putut închide un ochi, cu gândul la tragedia celor doi părinți. Am luat legătura cu colegul cu care nu interactionasem până atunci, spunându-i că tot visez copilul care mă ruga să-i ajut pe cei doi părinți neâmpacati, care îi făceau rău copilului prin deznădejdea lor. I-am dus la un medium, care a reușit să “vada” ce se întâmplase: părinții copilului aveau karme grele, păcate care planau asupra lor și a familiei iar acest copil își propusese ca misiune personală ca, prin suferința lui, să ia păcatele celor doi și astfel să evolueze și mai rapid. Eliberându-I pe cei doi părinți de păcate, urmau foarte curând să nască un copil sănătos, cu șanse mari pentru toată familia. Și într-adevăr, peste un an s-a născut un alt băiețel în familia respectivă, având exact data nașterii copilului care plecase. Ulterior am aflat că, copilul ceruse ajutorul meu prin intermediul visului, întrucât fusese tatăl meu cândva și a putut comunica cu mine. Interesant cum lucrurile nu sunt așa cum par a fi, dar uneori e foarte greu să avem înțelepciunea de a le accepta… Putem în schimb să avem încredere în Cel de Sus, care chiar acționează spre binele cel mai înalt al fiecâruia dintre noi!

Revenind la subiectul sporului, deci dacă vrem bani, valori, belșug și abundență financiară, trebuie să fim acei sfinți întreprinzători despre care vorbeam mai devreme, să lăsăm invidia deoparte, să acționăm cu inteligență, compasiune, iertare și înțelepciune, să nu mai ne pierdem timpul judecându-I pe alții (pentru că nu avem toate datele cu care să putem judeca ce ni se pare nedrept în prezent, dar în realitate justificat pe planul divin) și să ne înconjurăm de oameni cu aceleași valori morale ca noi, pentru a ne regăsi în mediul perfect pentru noi, ca peștele în apa! Este foarte importantă prezența în viață noastră a omului iubit, a sufletului “pereche” cu care să realizăm echipa optimă pentru drumul din viața asta, cu care să facem copii și lângă care să simtitm că TOTUL are sens, manifestându-l pe Dumnezeu în tot ceea ce ne propunem!

Citate despre bani:

Banii sunt ca un al șaselea simț- dar nu poți folosi celelate cinci simțuri fără ei. Somerset Maugham

Timpul are valoare mai mare decât banii. Poți strânge mai mulți bani, dar nu poți face rost de mai mult timp. Jim Rohn

Cei zgarciti îngramadesc la avere ca și cum n-ar trebui să moară niciodată; cei risipitori cheltuiesc ca și cum ar trebui să moară imediat. Aristotel

Cred că orice om are dreptul să ceară, prin rugăciune, să ajungă la dreptul divin în bani meritat de el și am văzut multe persoane care sunt cu mult sub acest nivel din cauză că nu conștientizează cum pot primi mai mult și nu fac nimic care să ducă pe calea sporului în bani.

Rugăciune pentru bani:

Doamne Isuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, îți mulțumesc pentru ceea ce am și pentru ajutor în a obține sporul în bani cuvenit de mine prin drept divin! Dezleagă, Doamne, cu lumina și puterea ta, sporul meu în bani, de orice fel de agresiuni făcute împotriva liberului meu arbitru și da-mi Doamne belșug, bucurie și spor, pentru a putea să-mi îndeplinesc misiunea optim în această viață! Îți mulțumesc Doamne pentru abundență și sporul în bani optim și ajută-mă Doamne să fac cu ei ceea ce este mai bine pe calea mea! Amin.”

Spunând rugăciunea de mai sus în fiecare seară, cu credința, cu mulțumire pentru ceea ce avem și pentru ceea ce suntem convinși că vom primi prin dreptul nostru divin, se vor elimina energiile care se opun sporului nostru optim în bani și abundenței financiare.

Mentiune: Acest capitol face parte din cartea “7 Pasi Rapizi Catre Evolutie”, Claudia Nita Donca. Pentru mai multe detalii, va recomand cititrea cartii mentionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *