IERTAREA

Deși la prima vedere acest termen pare că are legătură mai mult cu învățăturile religioase, în realitate este o cheie către eliberarea de reziduurile energetice din trecut, acumulate în urma păcatelor și greșelilor făcute de noi sau de cei cu care interacționăm, către vindecarea de boli care ne chinuie, către despovararea noastră sufletească și mentală.

Orice boală fizică care se instalează în organismul uman are la bază întâi o dereglare energetică a structurilor acelui organ, ca urmare a păcatelor, greșelilor, defectelor, abuzurilor sau viciilor practicate în ultimii ani, fără o corectare ulterioară. După un răgaz de timp (care poate fi estimat în ani, luni sau poate chiar zile), în care avem șansa să corectăm energetic ceea ce greșim, dereglarea structurii respective se transfera în planul fizic, generând boală organului a cărui structură a fost afectată.

Însă bolile pot apărea și ca urmare a unor reziduuri energetice rezultate în urma unor greșeli, vinovății sau neâmpacari din trecut, care trebuie curățate pentru a nu genera probleme și în viitor.

Cum ne poate ajuta iertarea în rezolvarea acestor probleme cu care ne confruntăm, în vindecarea acestor boli care afectează tot mai grav, tot mai multe persoane?

În primul rând trebuie să înțelegem următorul mecanism sau “fenomenul oglinda”: tot ceea ce ni se întâmplă în viața noastră de zi cu zi, are legătură cu ceea ce “emitem” noi către exterior. Nimic nu este întâmplător, legea cauză/efect funcționează la nivel universal și nu poate fi schimbată de nici un locuitor al planetei. Dacă suntem egoiști, invidioși, răzbunători, e logic că bumerangul se va întoarce înapoi la noi, poate într-un moment în care ne așteptăm mai puțin. Până și persoanele cu care ne întâlnim sau cu care ne alaturăm pe perioade mai lungi, sunt cele pe care le merităm prin faptele și atitudinea noastră.

Dacă în momentul în care ni se întâmplă ceva rău, ni se creează o nedreptate sau suferim pur și simplu, ne punem problema că e ceva în neregulă cu noi și ne întrebăm față de cine am greșit, la rândul nostru, acesta e primul pas către a înțelege mecanismul cauză/efect după care este guvernat Universul. Odată înțeles faptul că tot ceea ce emitem se întoarce către noi mai devreme sau mai târziu, trebuie să înțelegem că tot ceea ce ne împovărează, ne creează neâmpacare sau nedreptate, apăsa asupra acțiunilor noastre viitoare și ne consumă din necesarul energetic necesar îndeplinirii acestora.

Veți întreba care este soluția pentru a neutraliza efectul negativ al acestor supărări, nemulțumiri, neâmpliniri? Aceasta este IERTAREA! Când iertăm se curăță structurile, se echilibrează corpul energetic, se ridică “pâcla” care ne generează boli, care stă în calea acțiunilor noastre…

Acest mecanism al iertării, reprezintă o rețetă miraculoasă către liniștirea noastră interioară, sănătate, frumusețe și succes.

Mi se pare relevant de împărtășit exemplul unui cunoscut care începuse să sufere de o problemă dermatologica care se complica tot mai tare: orice mică lovitură sau zgârietură se transforma rapid într-o zonă inflamată, cu bășici care se întindeau pe părți mari ale corpului; tratamentul necesita ulterior spitalizare și administrare de hidrocortizon. Agravându-i-se treptat starea, cunoscutul meu ajunsese la profesori doctori dermatologi, somități în domeniu, care clătinau din cap și asociau boala cu probleme de circulație sanguină, ale sistemului nervos și posibil influența varicelor, dar nu găseau remediul vindecător.

Într-o discuție cu persoana în cauză, mi-a povestit că înainte de apariția bolii, o auzise într-o zi pe o vecină mai colerica, într-un moment de supărare, spunând vorbe grele la adresa copiilor acestuia și a fost atât de lovit în iubirea lui sfântă dar firesca pentru copii, încât și-a zis că n-o va ierta niciodată pe acea femeie; ajunsese chiar s-o urască pentru vorbele spuse. Apoi a fost prea ocupat cu starea sănătății pentru a mai putea să se ocupe de relația cu vecina…

În timpul discuțiilor noastre, am constatat că nici un argument nu-l putea convinge s-o ierte pe vecina care “lovise” în copiii lui. În cele din urmă mi-a venit ideea să-i spun că este liber să trăiască cu acea povară, dar că tot ceea ce nu-și rezolvă din problemele vieții curente (inclusiv acest act de neiertare conștientizată), va apăsa tocmai pe “umerii” copiilor pe care îi iubea atât de mult. Am constatat că așa îi captasem intersul; întrebându-mă apoi ce este de făcut, i-am sugerat să înceapă rugăciunea de iertare pe care o voi menționa la sfârșitul acestui capitol, adresată atât către vecina cu pricina, cât și altor persoane cu care-și amintea că a avut supărări și neiertări.

După o săptămână, mi-a povestit că deși la început nu prea credea în acele rugăciuni, le făcea conștiincios pentru a nu-și lăsa problemele nerezolvate; apoi ajunsese chiar să nu se mai poată culca fără să-și facă rugăciunea de iertare.

Într-un mod aparent surprinzător, deși medicii îi recomandaseră o intervenție chirurgicală care i-ar fi ușurat circulația sanguină și i-ar mai fi rezolvat din problema legată de varice, nu a mai fost nevoie de operație, întrucât starea de sănătate se îmbunătățea de la sine. După o lună, nu a mai fost nevoie nici măcar de un medicament, iar starea de sănătate se anunța excelentă. L-am întrebat în treacăt cum merge cu rugăciunile de iertare și mi-a răspuns zâmbind: “Cred că i-am iertat și pe cei care îmi vor greși în viitor!”

Iertarea este mai mult decât utilă pentru toți terapeuții care lucrează cu pacienți, ca metodă care efcientizeaza vindecarea; când terapeutul face rugăciunea de iertare anterior terapiei, se eliberează acel canal de comunicare cu pacientul, pentru a putea să-l ajute cât mai mult pe acesta. Dacă chirurgii/medicii din ziua de azi ar practica acesta metodă de eliberare/curățare a canalului de comunicare cu pacienții, operația/terapia ar decurge mult mai ușor, s-ar elimina din riscuri și complicatii…

De fapt, rugăciunea de iertare este foarte utilă și înaintea unor discuții importante: la serviciu, cu șeful, înainte de interviu, în negocieri, înaintea întâlnirii cu persoana iubită, înaintea discuțiilor cu soțul, soția sau copiii. Practic, iertarea curăță structurile energetice ajutând la o vindecare mai rapidă și eliberează canalele de comunicare de reziduurile energetice mai vechi, conducând către armonie și înțelegere.

Cum putem să aplicăm iertarea din tot sufletul, pentru a ne feri de boli și construi o viață mai bună? Pare ușor de spus, dar foarte greu de realizat… Dacă înțelegem că persoanele care ne fac rău și ne rănesc intenționat sau ne nedreptățesc conștient, sunt de fapt persoane nefericite, care au nevoie mai degrabă de compasiunea decât de răzbunarea noastră (care ar antrena alte “plati” ulterioare), ne va fi mult mai ușor! Pentru că numai o persoană dezechilibrată, cu mari probleme de comportament sau chiar de sănătate face rău din placere! Deci putem să-i privim pe acești oameni cu grijă și compasiune și nicidecum pe picior de luptă sau cu dorință de răzbunare- ar însemna să ne luptăm cu un om aflat în probleme grave…

Mi-a plăcut o povestioară citită într-o revistă acum ceva timp:

“O tânără stătea și aștepta avionul în sala de așteptare a unui aeroport mare. Pentru că trebuia să aștepte mult timp, și-a cumpărat o carte și un pachet de biscuiți, ca să treacă timpul mai ușor. S-a așezat în sala de așteptare și a început să citească. Lângă ea, pe scaunul alăturat erau biscuiții și pe următorul scaun era un domn care citea ziarul. Când a început pachetul și implicit primul biscuite, domnul de alături a luat și el unul. Ea s-a simțit indignată, dar n-a zis nimic și a continuat să citească. În interiorul ei își spunea „uite ce fel de pesoana e acest bărbat, dacă aș avea numai puțin curaj, i-aș face morală …”

Și așa de fiecare data când ea lua un biscuite, luă și el unul până când a mai rămas în pachet ultimul biscuite! Ea gândea: „ah, acum vreau să văd ce îmi zice când se vor termina toți!” Bărbatul a luat ultimul biscuit, l-a rupt în două și i-a dat jumătate. „Ah, asta e culmea!”, gândi ea și își luă lucrurile, cartea și geanta și se îndreptă spre ieșirea sălii de așteptare.

Când se simți un pic mai linistită și nervii îi trecuseră, se aseză pe un scaun de-a lungul unui coridor mai ferit de priviri indiscrete. Închise cartea și deschise geanta pentru a pune acolo jumătatea de biscuit rămasă când….deschizând geanta vede că pachetul de biscuiți era întreg, în geantă. Se rușină de modul în care se comportă și abia atunci înțelese că pachetul de biscuiți pe care îl mâncase nu era al ei, ci al domnului de alături care a împărțit cu ea chiar și ultima bucățică, fără a se simți indignat, nervos sau superior.”

Morala:

De câte ori am judecat pe nedrept pe cei din jur? De câte ori în viață nu am mâncat biscuiții altcuiva fără să ne dăm seama? Înainte de a ajunge la o concluzie și înainte de a gândi rău despre o persoană, să privim atent în jur, de obicei ceea ce vedem nu e și adevărul situației!

Există 5 lucruri în viață care NU SE POT RECUPERA:

– o piatră, după ce ai aruncat-o;

– o vorba, după ce ai spus-o;

– o șansă, după ce ai pierdut-o;

– timpul, după ce a trecut;

– iubirea, pentru cel ce nu luptă pentru ea;

Iertarea corectează rănile sufletești produse anterior și funcționează și ca o metodă de protecție față de răutăți, invidii și alte tipuri de atacuri energetice: spunând rugăciunea de iertare cu adresare către o anumită persoană, tot ce va proiecta negativ acea persoană către noi se va întoarce înapoi către cel care gândește negativ; atâta timp cât noi ne-am împăcat interior cu acea persoană, se creează un scut energetic pentru cel care gândește pozitiv, va fi protejat pentru că nu intră în rezonanță negativă, nu asimilează răul. Oricât am dori să controlăm tot ceea ce ni se întâmplă, atragem tot ceea ce merităm, chiar dacă avem câteodată impresia că i-am păcălit pe cei din jur; însă Legile Universului funcționează după emisii energetice și ceea ce facem rău atrage destul de repede o lecție pe măsură și invers, faptul că noi iertăm și ne împăcăm cu cei din jur șterge din lecțiile de care am fi avut nevoie ca să ne corectăm. Chiar dacă aparențele ne arată ceva, în realitate contează însă intenția și rezultatul în timp, obiectivul mai profund al unei acțiuni, exemplificat și în gluma de mai jos:

“Jack si Max ies de la slujba bisericească. – Stii, spune Jack, am obiceiul să fumez în timp ce mă rog. Crezi că e bine? – De ce nu-l intrebi pe preot? îl sfătuieste Max. Jack se duce si-l întreabă pe preot: – Părinte, pot să fumez când mă rog? – Nu, fiule, nu se poate. Este o lipsă de respect pentru credinta ta. Jack se întoarce la prietenul lui si-i comunică răspunsul preotului. – Nici nu mă mir că ti-a răspuns asa, deoarece ai pus gresit întrebarea. Ia să încerc si eu. – Părinte, pot să mă rog în timp ce fumez? – Bineînteles, fiule!”

Scopul Divin este să evoluăm cu toții, să devenim mai buni și nu să sufere sufletele care încearcă să crească. Însă în anumite momente, suferința ne trezește, ne face să realizăm mai ușor că greșim, ne face să reacționăm mai rapid către corectare și de aceea avem nevoie de aceste lecții. Însă acceptând să ne corectăm din proprie-inițiativă, suntem răsplătiți cu atât mai mult de către îngerii de lumină care abia așteaptă să vadă că ne trezim” și înțelegem de ce am venit pe Pământ. Citate despre iertare:

Iertarea este mireasma pe care violeta o lasă pe călcâiul care a strivit-o. Mark Twain

E mult mai ușor să ierți un dușman, decât să ierți un prieten. William Blake

Cei slabi nu vor putea niciodată să ierte. Iertarea este calitatea celor puternici. Mohandas Gandhi

Iertați-vă dușmanii, dar nu le uitați numele. John F. Kennedy

Dacă va exista ceva de iertat, întotdeauna va exista și ceva de condamnat. Friedrich Nietzsche

Aplicații practice

Si acum ne apucăm de treabă, practic incepem chiar de azi să ne curățam canalele de comunicare, structurile energetice si intregul organism, prin iertare. Ce avem de făcut? Ceva foarte simplu: în fiecare seară, înainte de culcare, intr-un moment în care e liniste în jurul nostru si ne putem concentra (dupa ce ne-am linistit putin interiorul printr-o rugaciune), să spunem din suflet, cu convingere, rugăciunea de iertare de mai jos:

Rugăciune de iertare:

Doamne, Tata Ceresc, cer iertare din toată ființa mea lui (numele persoanei) pentru tot ce i-am greșit acum sau în trecut și îl/o iert pentru tot ceea ce mi-a făcut rău. Cer iertare din suflet Sfintei Treimi pentru tot ce-am trimis noi rău în Univers. Amin!”

Am constatat din experiență că 6 astfel de rugăciuni de iertare consecutive făcute către și pentru o persoană amelioreza considerabil relația cu aceasta, încă din momentul efectuării rugăciunii. Dacă tot durează atât de puțin, câteva minute, nu considerați că merită efortul pentru o viață mai frumoasă și mai ușoară?

 Nu uitați că cel mai bun moment pentru a începe este ACUM!

Mentiune: Acest capitol face parte din cartea “7 Pasi Rapizi Catre Evolutie”, Claudia Nita Donca. Pentru mai multe detalii, va recomand cititrea cartii mentionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *